SEO nedir? Nasıl yapılır?


Admin tarafından, Sanal Sözlük kategorisinde 1 yıl önce paylaşıldı.


SEO internette arattığınızda basit anlamı ile arama motoru optimizasyonu demektir. Peki bu arama motoru optimizasyonu nedir? Seo yaparken nelere dikkat etmeliyiz? 

SEO (Arama motoru optimizasyonu) Nedir?

Ülkemizde seo deyince akla ilk gelen arama motoru google'dir. Fakat seo sadece google'a göre sitemizi optimize etmek demek değildir. Bütün arama motorlarının sizin sitenizi anlamasını sağlamaktır. Anlamaktan kastımız arama motorlarının sitenize eklemenizi istediği tag'ları eklemenizle alakalı bir durumdur. Standart olarak bütün web sitelerinde olması gereken taglar, description, keywords, robots, author, copyright 'tır. Tabi bunların dışında sitenizi anlamak için arama motorları farklı taglar isteyebilir. Optimizasyonunuzu tam anlamı ile yapmak için bu tagları kullanmalısınız. 

Tabii bir de google da dahil olmak üzere bütün arama motorları legal olan, kullanıcı kolaylığı sağlayan, hızlı çalışan web sitelerini üst sıralara taşır. Bu da seo'nun diğer ve asıl önemli adımıdır. Sitenizi barındırdığınız web hosting'de dahil olmak üzere yüzlerce etken barındırır. SEO için hızlı bir web sağlayıcı, hızlı çalışan optimize edilmiş bir script, google tagları, daha sonra anlatacağım iç seo gibi optimizasyonların yapılmış olması gerekmektedir. 

Kısacası SEO web sitenizi müşterilere, abonelere, ziyaretçilere hızlı bir şekilde ulaştırmak isteyen web site sahiplerinin en iyi şekilde yapması gereken optimizasyonlar topluluğudur. Tabii bunların dışında backlink, makale kalitesi, özgünlük, güncellik gibi faktörlerde bulunmaktadır. Bu konulara zamanla gireceğiz. 

En basit ayarları ile SEO nasıl yapılır?

  • Önceliğimiz kaliteli siteler barındıran bir hosting bulmanız gerekiyor. ( Yıllardır odeoweb kullanıyorum öneririm.)
  • Hızlı çalışan ve mümkünse özelleştirebileceğiniz bir script ile çalışın.
  • Site taglarını en iyi şekilde ayarlamalısınız. Bilmiyorsanız bu işi yapanlara danışabilirsiniz.
  • Kaliteli özgün içerikler üretin, bir sabitiniz olsun belirli periyotlarla içerik girişi yapın güncelliğinizi koruyun.
  • Tanıtım yazısı alarak ilk backlink (bkz. backlink nedir? ) çalışmanıza başlayın. Hit artmaya başladığında belli bir içerik sayısına ulaştığınızda footer link çıkışları almaya başlayın.
  • İmleme siteleri ve sosyal medya aracılığı ile ücretsiz ama biraz zahmetli yöntem ile küçük ama geri dönüşü olan linkler paylaşın.

Basitçe anlatmak gerekirse seo yukarıda belirttiğim şekilde yapılır. İnce detaylarını başka konuda anlatacağım. Örneğin hangi sitelere tanıtım yazısı verilir, nelere dikkat etmelisiniz, arama motorları neden linkleri önemser gibi detayları backlink makalemizde anlatmaya çalışacağım.




Bu yazı için henüz yorum yazılmamış, ilk yorumu sen yaz :)


Yorum yaz:
E-Mail adresiniz yorumda gözükmeyecektir.